LRF (Hafif Kaya balıkçılığı)

14-10-2023 15:39
LRF (Hafif Kaya balıkçılığı)
Balıkçılık malzemelerinin dayanıklılığının artması kullanılan makinelerin küçülmesine, kamışların incelip hafiflemesine ve misinaların da aynı doğrultuda incelmesine olanak sağladı.

Her boyda, renkte ve çeşitte sahte yemler görücüye çıkmaya başladı. Balıkçılık dünyasında yaşanan bu yenilikler farklı metotların gün yüzüne çıkmasına ışık tutmuştur. Gün yüzüne çıkan metotlardan biri de LRF balıkçılığıdır.

LRF yönteminin en heyecan verici kısmı ise attığınız kancaya vuracak balığın türünü bilmiyor oluşunuzdur. Örneğin sarıkanat yakalamak için oltanızı denize sallarsınız, balığın vurduğunu hissedip balığı kıyıya çekince bir levrekle karşılaşıyorsunuz. İşte bu sebeple avlanırken karşılaşacağınız sürprizlere karşı hazırlıklı olun.

LRF balıkçılığında kullanılan malzemeler küçük ve hafif olduğu için avcıları yormaz. Bu sebeple LRF metoduna meraklı olan herkes bu tür avlanmayı rahatlıkla yapabilir.

LRF metodu, aynı zamanda etrafımızdaki insanlarla keyif dolu saatler geçirmemiz için bulunmaz bir fırsattır. Bilhassa çocuklar. LRF balıkçılığı yaparken kullanılan balıkçılık malzemelerinin küçük ve hafif olmasından dolayı çocuklar istedikleri her yerde kolaylıkla balık tutabilirler. Bu da en kıymetli varlıklarımızın minik ayaklarıyla balıkçılık alemine adım atmalarına olanak sağlar.

LRF metodunun en hoş taraflarından biri de istediğiniz her yerde kolaylıkla avlanabilme olanağının olmasıdır. Etrafınızdaki her türlü bölgeyi bu doğrultuda değerlendirebilirsiniz. Örneğin; göller, barajlar, taşlıklar, kumluklar, sahiller, limanlar, kayalıklar vs. Fakat LRF balıkçılığı yaparken balıkların ürkütülmemesi gerektiğinin unutulmaması gerekir.

Yeminizi gözünüze kestirdiğiniz balığın bulunduğu yere göre suya atın ve elinizdeki kamışınızla küçük ve hafif dokunuşlarla sağa-sola, yukarı-aşağı hareket ettirerek balığın dikkatini çekmeye çalışın. Buradaki en önemli amaç balığı kandırmaktır. Bu sebeple oldukça sabırlı ve dikkatli olmak zorunda olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın.

Ama merak etmeyin, bütün bu zorluklar ilk balığınızı tutana kadardır. Tuttuğunuz ilk balığın ardından bu metodun hayatınızın bir parçası olacağından hiç şüphemiz yok.

 

Ultra hafif sahte yemler kullanılarak yapılan LRF Balıkçılığı oldukça keyifli bir balıkçılık türüdür.

LRF hemen hemen her çeşit merada, farklı farklı balık türlerini avlayabileceğiniz bir balıkçılık türüdür. Ülkemizdeki LRF balıkçılığı meraklıları günden güne artmaktadır.

LRF balıkçılığında kullanılan balıkçı malzemelerinin hepsi mikro ölçülerdedir. En hafif ve en küçük sahte balıklar, en ince misinalar ve ayrıca olta kamışlarda da en hafif takımlar tercih edilir. LRF balıkçılığında ne kadar küçük malzeme kullanırsanız avantajınız o kadar artar.

LRF balıkçılığında 1.80 ile 2.40 cm boyları arasında, 0.5 gr – 10 gr aksiyonlu, hafif, esnek ve karbon kalitesi yüksek kamışlar tercih edilir. Olta makinesi olarak da min. 500 ile max. 3000’lik, fazla turu olmayan bol bilyeli makineler tercih edilir.

LRF balıkçılığında olta makinelerinden çok yüksek güç beklenmese bile LRF makinaları belli bir kalitenin altında olmamalıdır. LRF balıkçılığında çok başarılı takımlar oluşturmak için büyük bütçelere ihtiyacınız yoktur. Küçük bütçelerle bile oldukça başarılı takımlar oluşturulabilir. Oldukça uygun balıkçılık malzemeleri sayesinde sizlere bütçe dostu bir avcılık deneyimi sunar.

LRF balıkçılığı hem tatlı hem de tuzlu suda rahatlıkla yapılabilir.

Düşünülenin aksine oldukça uygun bir fiyata kurabileceğiniz bir LRF takımıyla balık tutmanın verdiği gerçek hazzı tadacaksınız.

LRF balıkçılığında tutulması düşünülen balıkların “Spin” avcılığında tutulanlardan biraz daha farklı olduğu söylenebilir. Sahte silikonları yem olarak gören bütün balıklar LRF metoduyla yakalanabilir. Avlanabilecek başlıca balıklar tuzlu suda; iskorpit, kalkan, palamut, eşkina, istavrit vs. Tatlı suda ise; turna, sazan, alabalık, tatlı su levreğidir.

Blog Etiketleri :
lrf
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.